Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń rzymska z jajkiem"

Składniki

  • kilogram mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • jajko surowe
  • ząbek czosnku
  • pół małego pęczka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • słodka mielona papryka
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • tłuszcz do keksówki
  • odrobina bułki tartej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń rzymska z jajkiem

Przygotowanie

  1. Mięso wyrób z surowym jajkiem, rozgniecionym ząbkiem czosnku, posiekaną natką i przyprawami.

  2. Keksówkę o wymiarach 30 cm x 10 cm wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą.

  3. Na dnie foremki ułóż połowę wymieszanej mięsnej masy. Umieść na niej ugotowane jajka i pokryj je resztą mielonego.

  4. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz godzinę.

  5. Przepis nadesłała: Łucja Staszyńska

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń