Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wieprzowa"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 418
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 884
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 418
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 884
Składniki
Ziarna jałowca rozbić. Czosnek zmiażdżyć, utrzeć z solą i jałowcem. Mięso umyć, starannie osuszyć. Po stronie tłuszczu naciąć kratkę. Natrzeć całość mieszanką czosnkową, zawinąć w folię, wstawić do lodówki na noc.
Mięso posmarować dżemem, oprószyć pieprzem, cynamonem, kminkiem, papryką i skruszonymi liśćmi laurowymi. Ułożyć w brytfance. Wokół położyć połówki cebuli, podlać sokiem jabłkowym.
Piec 30 minut w 180oC. Dołożyć ćwiartki jabłek. Gdy mięso się zarumieni, przykryć je folią i piec jeszcze około 50 minut.
<strong>: ok. 120 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium