Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wieprzowa"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 190
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20156
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 190
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20156
Składniki
Ziarna jałowca rozbić. Czosnek zmiażdżyć, utrzeć z solą i jałowcem. Mięso umyć, starannie osuszyć. Po stronie tłuszczu naciąć kratkę. Natrzeć całość mieszanką czosnkową, zawinąć w folię, wstawić do lodówki na noc.
Mięso posmarować dżemem, oprószyć pieprzem, cynamonem, kminkiem, papryką i skruszonymi liśćmi laurowymi. Ułożyć w brytfance. Wokół położyć połówki cebuli, podlać sokiem jabłkowym.
Piec 30 minut w 180oC. Dołożyć ćwiartki jabłek. Gdy mięso się zarumieni, przykryć je folią i piec jeszcze około 50 minut.
<strong>: ok. 120 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium