Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 24
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 206
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 145
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 24
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 206
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 145
Składniki
Grzyby odstawić na noc do moczenia.Utłuc w możdierzu 3 dag grzybów,jałowiec i ziele angielskie.Natrzeć ołlukane mięso.Oprószyć solą i pieprzem.Piec 90 minut w temp.180 C.Przygotować kluski śląskie.Ziemniaki obrać ,ugotować do miękkości,potłuc i zostawić do ostygnięcia.Do ziemniaków dodać jajka i mąkę ziemniaczaną.Wyrobić masę.Formować malenkie kuleczki,pośrodku każdej robić wgłębieni.Gotować we wrzącej wodzie okolo 2 minuty od momentu wypłynięcia.Grzyby ugotować w wywarze ,w którym sie moczyły,odcedzić,wywar zachować.Grzyby pokroić ,dodać do zeszklonej na maśle cebuli.Zalać wywarem z grzybów i pieczeni.Zagotować,zabielic śmietaną z maką,przyprawić.Pieczeń podawać z kluskami śląskimi i sosem
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 40
Czas grillowania.
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym po...
Odsłon: 57