Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3734
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5494
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3734
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5494
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5524
Składniki
Grzyby odstawić na noc do moczenia.Utłuc w możdierzu 3 dag grzybów,jałowiec i ziele angielskie.Natrzeć ołlukane mięso.Oprószyć solą i pieprzem.Piec 90 minut w temp.180 C.Przygotować kluski śląskie.Ziemniaki obrać ,ugotować do miękkości,potłuc i zostawić do ostygnięcia.Do ziemniaków dodać jajka i mąkę ziemniaczaną.Wyrobić masę.Formować malenkie kuleczki,pośrodku każdej robić wgłębieni.Gotować we wrzącej wodzie okolo 2 minuty od momentu wypłynięcia.Grzyby ugotować w wywarze ,w którym sie moczyły,odcedzić,wywar zachować.Grzyby pokroić ,dodać do zeszklonej na maśle cebuli.Zalać wywarem z grzybów i pieczeni.Zagotować,zabielic śmietaną z maką,przyprawić.Pieczeń podawać z kluskami śląskimi i sosem