Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2898
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421993
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2210
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2898
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421993
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2210
Składniki
Grzyby odstawić na noc do moczenia.Utłuc w możdierzu 3 dag grzybów,jałowiec i ziele angielskie.Natrzeć ołlukane mięso.Oprószyć solą i pieprzem.Piec 90 minut w temp.180 C.Przygotować kluski śląskie.Ziemniaki obrać ,ugotować do miękkości,potłuc i zostawić do ostygnięcia.Do ziemniaków dodać jajka i mąkę ziemniaczaną.Wyrobić masę.Formować malenkie kuleczki,pośrodku każdej robić wgłębieni.Gotować we wrzącej wodzie okolo 2 minuty od momentu wypłynięcia.Grzyby ugotować w wywarze ,w którym sie moczyły,odcedzić,wywar zachować.Grzyby pokroić ,dodać do zeszklonej na maśle cebuli.Zalać wywarem z grzybów i pieczeni.Zagotować,zabielic śmietaną z maką,przyprawić.Pieczeń podawać z kluskami śląskimi i sosem