Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z papryką"
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 74
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 99
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 74
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 99
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Składniki
Mięso mielone (najlepiej wołowo-wieprzowe) przełóż do miski. Cebule obierz, drobno poszatkuj. Czosnek prze- ciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj.
Do mięsa dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem, musztardę z ziarnami gorczycy oraz jajka. Starannie wyrób masę (jak na kotlety). Jeśli będzie zbyt rzadka, dodaj 1-2 łyżki bułki tartej. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Kolorowe papryki opłucz, osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Żółtą paprykę dodaj do masy mięsnej, wymieszaj. Przygotuj podłużną formę do pieczenia (tzw. keksówkę). Wysyp ją bułką tartą. Nałóż masę mięsną, wyrównaj wierzch. Rozłóż na nim pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę. Lekko powciskaj w mięso.
Całość przykryj folią. Piecz 60-70 min w temp. 180 st. 10 min przed końcem pieczenia usuń folię. Pieczeń podawaj razem z piklami w musztardzie.
porcji, czas ok. 75 min; porcja – 320 kcal, cena 2,60 zł.Źródło: Świat kobiety