Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczona jagnięcina z cukinią i limonką"
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 44
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 61
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 50
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 239
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 44
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 61
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 50
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 239
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Składniki
Zagotuj wodę z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Ostudź. Zalej mięso solanką i wstaw do lodówki na noc.
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Osącz mięso z solanki, osusz i obsmaż na 2 łyżkach oleju na rumiano (5-7 minut). Pod koniec dodaj zmiażdżony czosnek. Na dnie żaroodpornego naczynia ułóż plasterki cytryny. Przełóż mięso z tłuszczem i czosnkiem. Dodaj gałązki rozmarynu. Przykryj, piecz 120 minut.
Cukinie umyj i pokrój wzdłuż w cieniutkie plastry. Z reszty oleju, soku z limonki, miodu, soli i pieprzu przyrządź sos winegret. Polej nim cukinie i wymieszaj.
Przełóż mięso na półmisek i obłóż sałatką z cukinii. Posyp prażonymi orzechami piniowymi i natką.Źródło: Olivia