Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczona jagnięcina z cukinią i limonką"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1344
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1344
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Składniki
Zagotuj wodę z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Ostudź. Zalej mięso solanką i wstaw do lodówki na noc.
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Osącz mięso z solanki, osusz i obsmaż na 2 łyżkach oleju na rumiano (5-7 minut). Pod koniec dodaj zmiażdżony czosnek. Na dnie żaroodpornego naczynia ułóż plasterki cytryny. Przełóż mięso z tłuszczem i czosnkiem. Dodaj gałązki rozmarynu. Przykryj, piecz 120 minut.
Cukinie umyj i pokrój wzdłuż w cieniutkie plastry. Z reszty oleju, soku z limonki, miodu, soli i pieprzu przyrządź sos winegret. Polej nim cukinie i wymieszaj.
Przełóż mięso na półmisek i obłóż sałatką z cukinii. Posyp prażonymi orzechami piniowymi i natką.Źródło: Olivia