Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczona jagnięcina z cukinią i limonką"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 900
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2776
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3312
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 900
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2776
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3312
Składniki
Zagotuj wodę z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Ostudź. Zalej mięso solanką i wstaw do lodówki na noc.
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Osącz mięso z solanki, osusz i obsmaż na 2 łyżkach oleju na rumiano (5-7 minut). Pod koniec dodaj zmiażdżony czosnek. Na dnie żaroodpornego naczynia ułóż plasterki cytryny. Przełóż mięso z tłuszczem i czosnkiem. Dodaj gałązki rozmarynu. Przykryj, piecz 120 minut.
Cukinie umyj i pokrój wzdłuż w cieniutkie plastry. Z reszty oleju, soku z limonki, miodu, soli i pieprzu przyrządź sos winegret. Polej nim cukinie i wymieszaj.
Przełóż mięso na półmisek i obłóż sałatką z cukinii. Posyp prażonymi orzechami piniowymi i natką.Źródło: Olivia