Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona łopatka. Przepis siostry Anastazji"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 423
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 361
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 423
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 361
Składniki
Przygotować marynatę: do naczynia żaroodpornego wlać sok pomidorowy i wycisnąć sok z cytryny. Dodać przyprawy: paprykę ostrą, słodką, kminek, liście laurowe, sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Mięso oczyścić, związać bawełnianą nitką i obtoczyć w marynacie. Pozostawić na dobę w lodówce, co kilka godzin obracając. Przełożyć do zimnego piekarnika i piec w temp. 200°C. Po pół godzinie zmniejszyć temp. do 150°C i piec jeszcze przez godzinę. Sos zagęścić mąką.
CZAS: około 2 godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Doskonałe przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień