Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona łopatka. Przepis siostry Anastazji"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1416
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 76
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1416
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 76
Składniki
Przygotować marynatę: do naczynia żaroodpornego wlać sok pomidorowy i wycisnąć sok z cytryny. Dodać przyprawy: paprykę ostrą, słodką, kminek, liście laurowe, sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Mięso oczyścić, związać bawełnianą nitką i obtoczyć w marynacie. Pozostawić na dobę w lodówce, co kilka godzin obracając. Przełożyć do zimnego piekarnika i piec w temp. 200°C. Po pół godzinie zmniejszyć temp. do 150°C i piec jeszcze przez godzinę. Sos zagęścić mąką.
CZAS: około 2 godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Doskonałe przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień