Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona łopatka. Przepis siostry Anastazji"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9559
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9559
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20825
Składniki
Przygotować marynatę: do naczynia żaroodpornego wlać sok pomidorowy i wycisnąć sok z cytryny. Dodać przyprawy: paprykę ostrą, słodką, kminek, liście laurowe, sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Mięso oczyścić, związać bawełnianą nitką i obtoczyć w marynacie. Pozostawić na dobę w lodówce, co kilka godzin obracając. Przełożyć do zimnego piekarnika i piec w temp. 200°C. Po pół godzinie zmniejszyć temp. do 150°C i piec jeszcze przez godzinę. Sos zagęścić mąką.
CZAS: około 2 godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Doskonałe przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień