Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ćwiartki z kurczaka

Pieczone ćwiartki z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 173

Dodano:

Odsłon: 1195

Soczyste ćwiartki które się rozpływają w ustach, są doskonałym pomysłem na obiad dla całej rodziny.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone ćwiartki z kurczaka

Przygotowanie

  1. Obraną i umytą cebulę wraz z czosnkiem kroimy w drobną kostkę.

    Nastawiamy piekarnik na 170 stopni.

  2. Myjemy ćwiartki, wkładamy je do naczynia żaroodpornego, posypujemy kucharkiem oraz dość obficie przyprawą do kurczaka, następnie przyprawiamy słodką papryką w proszku oraz ziołami prowansalskimi. Następnie mięso posypujemy cebulą oraz czosnkiem i wlewamy do naczynia piwo.

    Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 2 do 3 godzin, przy temperaturze 170 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń