Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste ćwiartki które się rozpływają w ustach, są doskonałym pomysłem na obiad dla całej rodziny.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 124
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 456
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 124
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 456
Składniki
Obraną i umytą cebulę wraz z czosnkiem kroimy w drobną kostkę. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni.
Myjemy ćwiartki, wkładamy je do naczynia żaroodpornego, posypujemy kucharkiem oraz dość obficie przyprawą do kurczaka, następnie przyprawiamy słodką papryką w proszku oraz ziołami prowansalskimi. Następnie mięso posypujemy cebulą oraz czosnkiem i wlewamy do naczynia piwo. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 2 do 3 godzin, przy temperaturze 170 stopni.