Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste ćwiartki które się rozpływają w ustach, są doskonałym pomysłem na obiad dla całej rodziny.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Składniki
Obraną i umytą cebulę wraz z czosnkiem kroimy w drobną kostkę. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni.
Myjemy ćwiartki, wkładamy je do naczynia żaroodpornego, posypujemy kucharkiem oraz dość obficie przyprawą do kurczaka, następnie przyprawiamy słodką papryką w proszku oraz ziołami prowansalskimi. Następnie mięso posypujemy cebulą oraz czosnkiem i wlewamy do naczynia piwo. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 2 do 3 godzin, przy temperaturze 170 stopni.