Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone gęsie udka"
Udka natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Włóż na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 220°C. Udka obsmaż na patelni z każdej strony (nie trzeba dodawać tłuszczu – wytopi się z udek). Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika.
Na patelnię po udkach wlej szkl. wody, zagotuj i zdejmij. Po 15 min wyjmij mięso z piekarnika, podlej płynem z patelni, przykryj naczynie i ponownie wstaw do piekarnika. Zmniejsz temp. do 160°C i piecz ok. godz. i 15 min. W trakcie pieczenia udka obróć.
Przygotuj modrą kapustę: poszatkuj ją, a następnie zalej kilkoma szkl. wody i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 15 min). Do ugotowanej kapusty dodaj posiekaną cebulę, miód, sól, pieprz, skrop octem i olejem, dokładnie wymieszaj. Udka podaj z kapustą oraz pyzami.Źródło: Świat kobiety
Aromatyczne udka w marynacie z dodatkiem miodu i dużą ilością czosnku;)
Odsłon: 5212
Sernik z musem czekoladowym na herbatnikach. Delikatnie słodki, puszysty mus,...
Odsłon: 3673
Dzięki zamrożeniu surowych jajek w całości, po rozmrożeniu żółtko pozostaje k...
Odsłon: 2077
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 173
Sernik z musem czekoladowym na herbatnikach. Delikatnie słodki, puszysty mus,...
Odsłon: 3673
Dzięki zamrożeniu surowych jajek w całości, po rozmrożeniu żółtko pozostaje k...
Odsłon: 2077
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 173
Składniki
Udka natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Włóż na noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 220°C. Udka obsmaż na patelni z każdej strony (nie trzeba dodawać tłuszczu – wytopi się z udek). Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika.
Na patelnię po udkach wlej szkl. wody, zagotuj i zdejmij. Po 15 min wyjmij mięso z piekarnika, podlej płynem z patelni, przykryj naczynie i ponownie wstaw do piekarnika. Zmniejsz temp. do 160°C i piecz ok. godz. i 15 min. W trakcie pieczenia udka obróć.
Przygotuj modrą kapustę: poszatkuj ją, a następnie zalej kilkoma szkl. wody i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 15 min). Do ugotowanej kapusty dodaj posiekaną cebulę, miód, sól, pieprz, skrop octem i olejem, dokładnie wymieszaj. Udka podaj z kapustą oraz pyzami.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cynamonowe placuszki
Dania główne
Pierogi z truskawkami
Dania główne
Burgery ze szparagami
Dania główne
Roladki ze schabu z fetą
Cynamonowe placuszki
Pyszne do pracy i szkoły.
Odsłon: 21
Pierogi z truskawkami
Pierogi z truskawkami bardzo się u nas chętnie jada. Podaję je polane masłem...
Odsłon: 13