Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone kiełbaski

Pieczone kiełbaski

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 13

Wypróbowany przepis na "Pieczone kiełbaski"

Składniki

  • 4 kiełbaski do zagrzania lub opieczenia (np. brodzkie
  • śląskie)
  • cebula
  • łyżka oleju
  • curry w proszku
  • 15 dag keczupu (najlepiej lekko pikantnego)
  • ząbek czosnku
  • sól
  • czarny
  • świeżo zmielony pieprz
  • białe pieczywo tostowe jako dodatek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczone kiełbaski

Przygotowanie

  1. Obierz cebulę i posiekaj. Następnie zeszklij ją na rozgrzanym oleju. Dopraw curry, krótko podduś. Dodaj 125 ml wody i keczup, podgotuj.

  2. Pieczywo tostowe opiecz w tosterze lub piekarniku. Natrzyj kromki czosnkiem. Kiełbaski głęboko ponacinaj. Następnie opiecz na chrupiąco z obu stron na ruszcie w piekarniku lub na patelni.

  3. Przypraw sos pomidorowy solą oraz pieprzem. Kiełbaski serwuj z sosem oraz opieczonymi tostami.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń