Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone roladki z gruszką i gorgonzolą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
45 min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji 3,90 zł • Przepis na 4 porcje
Filety płukam, osuszam i przecinam wzdłuż na pół. Mięso delikatnie rozbijam. Posypuję solą, pieprzem i tymiankiem. Gruszki kroję na mniejsze kawałki, wycinam gniazda nasienne.
Na każdym filecie układam gruszki i pokrojony w kostkę ser. Zwijam roladki i spinam je wykałaczką lub związuję sznurkiem spożywczym. Roladki układam w brytfance, pomiędzy nie wkładam resztę gruszek. Całość skrapiam oliwą lub olejem.
Brytfankę z roladkami wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę je 20 minut w temperaturze 200°C.
Te roladki bardzo polubiła moja rodzina. Podaję je z sosem, który powstał w trakcie pieczenia. Ewelina Kittner z RybnikaŹródło: Kobieta i życie