Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone rulony z fetą"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8672
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8672
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i rozbij. Natrzyj pieprzem, odłóż w chłodne miejsce. Seler pokrój w plasterki i zalej winem. Żółty ser pokrój na paski, a fetę pokrusz na kawałeczki. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Ziemniaki obierz i podgotuj w osolonej wodzie. Brokuł przelej wrzątkiem. Naczynie żaroodporne wysmaruj łyżką oleju. Rozgrzej piekarnik do 170oC.
Na każdym plastrze mięsa rozłóż porcję cebuli, selera, fety i żółtego sera. Zawiń zrazy. Zepnij wykałaczkami. Obsmaż na oleju, przełóż do naczynia razem z warzywami. Podlej bulionem i zapiekaj przez 80-90 minut.
Ostrożnie z solą
Dodatki, czyli oba rodzaje sera, są dosyć słone. Uważaj więc z soleniem, by nie zepsuć smaku potrawy.Źródło: Naj