Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które lubią dzieci i dorośli, proste w przygotowaniu i zdrowe:)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 240
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 678
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 240
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 678
Składniki
Musztardę, miód, szczyptę soli i majeranku mieszamy ze sobą w miseczce. Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę z oliwek. Skrzydełka obtaczamy w marynacie i układamy w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni i wkładamy skrzydełka. Pierwsze 20 minut naczynie powinno być przykryte. Po zdjęciu pokrywy skrzydełka przekładamy na drugą stronę i dalej pieczemy, co 10-15 minut należy przewrócić skrzydełka na drugą stronę. Można podawać z ziemniakami, kaszami lub chlebem. W wakacje warto spróbować zrobić takie skrzydełka na grillu - palce lizać:)