Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które lubią dzieci i dorośli, proste w przygotowaniu i zdrowe:)
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 367
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9684
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6081
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 367
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9684
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6081
Składniki
Musztardę, miód, szczyptę soli i majeranku mieszamy ze sobą w miseczce. Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę z oliwek. Skrzydełka obtaczamy w marynacie i układamy w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni i wkładamy skrzydełka. Pierwsze 20 minut naczynie powinno być przykryte. Po zdjęciu pokrywy skrzydełka przekładamy na drugą stronę i dalej pieczemy, co 10-15 minut należy przewrócić skrzydełka na drugą stronę. Można podawać z ziemniakami, kaszami lub chlebem. W wakacje warto spróbować zrobić takie skrzydełka na grillu - palce lizać:)