Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ziemniaczki dobre na każdą okazję!!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23914
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23914
Składniki
Obrane ziemniaczki przekrajam tak aby powstały połówki,następnie gotujemy je na małym ogniu,aby deliktanie zmiękły.Zaś mięso mielone przyprawiamy tak jak na kotlety mielone. Odcedzić ziemniaczki,zostawić na pare minut aby ostygły,następnie wydranżamy w nich małe okrągłe dziurki na kulkę mięsną.Gotowe nadziane kartofelki układamy na blaszce posmarowanej olejem,lub wyłożoną folią do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni około 40 minut.
Możemy podawać z sosem pieczarkowym,lub z koperkiem.