Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ziemniaczki dobre na każdą okazję!!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8441
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8441
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Składniki
Obrane ziemniaczki przekrajam tak aby powstały połówki,następnie gotujemy je na małym ogniu,aby deliktanie zmiękły.Zaś mięso mielone przyprawiamy tak jak na kotlety mielone. Odcedzić ziemniaczki,zostawić na pare minut aby ostygły,następnie wydranżamy w nich małe okrągłe dziurki na kulkę mięsną.Gotowe nadziane kartofelki układamy na blaszce posmarowanej olejem,lub wyłożoną folią do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni około 40 minut.
Możemy podawać z sosem pieczarkowym,lub z koperkiem.