Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony filet z indyka"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Składniki
Filet umyj, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę, natrzyj nim mięso. Posyp je solą, pieprzem, słodką i ostrą papryka. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Wstaw je na około godzinę do lodówki.
Owoce umyj, osusz, oczyść. Porzeczki oderwij od gałązek, wiśnie wydryluj. Owoce duś na oleju, aż się rozpadną. Mus wymieszaj z octem i cukrem. Przypraw na pikantnie pieprzem.
Mięso skrop oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.190 st. Piecz około 70 minut. Podawaj z sosem.
Jedna porcja zawiera:350 kcal
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina