Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony filet z indyka"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
Filet umyj, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę, natrzyj nim mięso. Posyp je solą, pieprzem, słodką i ostrą papryka. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Wstaw je na około godzinę do lodówki.
Owoce umyj, osusz, oczyść. Porzeczki oderwij od gałązek, wiśnie wydryluj. Owoce duś na oleju, aż się rozpadną. Mus wymieszaj z octem i cukrem. Przypraw na pikantnie pieprzem.
Mięso skrop oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.190 st. Piecz około 70 minut. Podawaj z sosem.
Jedna porcja zawiera:350 kcal
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina