Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony filet z indyka"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5619
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 82
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 521
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5619
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 82
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 521
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Filet umyj, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę, natrzyj nim mięso. Posyp je solą, pieprzem, słodką i ostrą papryka. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Wstaw je na około godzinę do lodówki.
Owoce umyj, osusz, oczyść. Porzeczki oderwij od gałązek, wiśnie wydryluj. Owoce duś na oleju, aż się rozpadną. Mus wymieszaj z octem i cukrem. Przypraw na pikantnie pieprzem.
Mięso skrop oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.190 st. Piecz około 70 minut. Podawaj z sosem.
Jedna porcja zawiera:350 kcal
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina