Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 44
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 163
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1602
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 44
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 163
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1602
Składniki
Przygotowuję marynatę: musztardę mieszam z rozdrobnionym czosnkiem, winem, miodem i roztartym kminkiem. Karkówkę nacinam od góry i dokładnie wcieram w nią marynatę, przekładam do foliowego worka i wstawiam do lodówki na 24 godziny.
Pieczarki kroję w plasterki, cebulę w piórka, papryki w słupki. Warzywa układam w żaroodpornym naczyniu i na nie kładę karkówkę. Piekę 30 minut pod przykryciem w 190oC. Po tym czasie zmniejszam temperaturę do 160oC i piekę 30 minut.
Mięso zostawiam do wystudzenia w piekarniku. Potem kroję w plastry i podaję z upieczonymi warzywami.Źródło: Rewia