Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1707
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1707
Składniki
Przygotowuję marynatę: musztardę mieszam z rozdrobnionym czosnkiem, winem, miodem i roztartym kminkiem. Karkówkę nacinam od góry i dokładnie wcieram w nią marynatę, przekładam do foliowego worka i wstawiam do lodówki na 24 godziny.
Pieczarki kroję w plasterki, cebulę w piórka, papryki w słupki. Warzywa układam w żaroodpornym naczyniu i na nie kładę karkówkę. Piekę 30 minut pod przykryciem w 190oC. Po tym czasie zmniejszam temperaturę do 160oC i piekę 30 minut.
Mięso zostawiam do wystudzenia w piekarniku. Potem kroję w plastry i podaję z upieczonymi warzywami.Źródło: Rewia