Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10830
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4841
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10830
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4841
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Składniki
Przygotowuję marynatę: musztardę mieszam z rozdrobnionym czosnkiem, winem, miodem i roztartym kminkiem. Karkówkę nacinam od góry i dokładnie wcieram w nią marynatę, przekładam do foliowego worka i wstawiam do lodówki na 24 godziny.
Pieczarki kroję w plasterki, cebulę w piórka, papryki w słupki. Warzywa układam w żaroodpornym naczyniu i na nie kładę karkówkę. Piekę 30 minut pod przykryciem w 190oC. Po tym czasie zmniejszam temperaturę do 160oC i piekę 30 minut.
Mięso zostawiam do wystudzenia w piekarniku. Potem kroję w plastry i podaję z upieczonymi warzywami.Źródło: Rewia