Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste myśliwego"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4593
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1711
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4593
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1711
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Składniki
Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Do dużego garnka wlej 2,5 l zimnej wody. Dodaj listki laurowe, kolendrę, gorczycę, czosnek i sól. Mięso umyj, włóż do garnka, przykryj i podgrzewaj, aż woda zacznie wrzeć. Gotuj 5 minut, zostaw do ostygnięcia. Ponownie zagotuj i odstaw. Gdy mięso przestygnie, wyjmij je.
Jałowiec, ziele angielskie i pieprz utłucz. Wymieszaj z mieszanką ziół, musztardą oraz sokiem z cytryny. Zimne mięso ponacinaj z wierzchu w kratkę, posmaruj przygotowaną ziołową pastą i połóż w brytfance. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 30 minut, aż pieczeń lekko się zrumieni.
Wywar zachowany
Wodę z gotowania mięsa warto zachować. Gdy pogotuje się w niej wędzony boczek, będzie świetna jako baza żurku.Źródło: Naj