Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste myśliwego"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Do dużego garnka wlej 2,5 l zimnej wody. Dodaj listki laurowe, kolendrę, gorczycę, czosnek i sól. Mięso umyj, włóż do garnka, przykryj i podgrzewaj, aż woda zacznie wrzeć. Gotuj 5 minut, zostaw do ostygnięcia. Ponownie zagotuj i odstaw. Gdy mięso przestygnie, wyjmij je.
Jałowiec, ziele angielskie i pieprz utłucz. Wymieszaj z mieszanką ziół, musztardą oraz sokiem z cytryny. Zimne mięso ponacinaj z wierzchu w kratkę, posmaruj przygotowaną ziołową pastą i połóż w brytfance. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 30 minut, aż pieczeń lekko się zrumieni.
Wywar zachowany
Wodę z gotowania mięsa warto zachować. Gdy pogotuje się w niej wędzony boczek, będzie świetna jako baza żurku.Źródło: Naj