Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste myśliwego"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1362
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 362
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1362
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 362
Składniki
Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Do dużego garnka wlej 2,5 l zimnej wody. Dodaj listki laurowe, kolendrę, gorczycę, czosnek i sól. Mięso umyj, włóż do garnka, przykryj i podgrzewaj, aż woda zacznie wrzeć. Gotuj 5 minut, zostaw do ostygnięcia. Ponownie zagotuj i odstaw. Gdy mięso przestygnie, wyjmij je.
Jałowiec, ziele angielskie i pieprz utłucz. Wymieszaj z mieszanką ziół, musztardą oraz sokiem z cytryny. Zimne mięso ponacinaj z wierzchu w kratkę, posmaruj przygotowaną ziołową pastą i połóż w brytfance. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 30 minut, aż pieczeń lekko się zrumieni.
Wywar zachowany
Wodę z gotowania mięsa warto zachować. Gdy pogotuje się w niej wędzony boczek, będzie świetna jako baza żurku.Źródło: Naj