Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczyste myśliwego"
Mięso zmielone z rosołu i upieczone pasuje jako drugie danie,jak również na...
Odsłon: 4445
W żadne Święta nie może na Naszym stole zabraknąć pieczystego. Szczególnie Ka...
Odsłon: 17089
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 409
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 409
Składniki
Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Do dużego garnka wlej 2,5 l zimnej wody. Dodaj listki laurowe, kolendrę, gorczycę, czosnek i sól. Mięso umyj, włóż do garnka, przykryj i podgrzewaj, aż woda zacznie wrzeć. Gotuj 5 minut, zostaw do ostygnięcia. Ponownie zagotuj i odstaw. Gdy mięso przestygnie, wyjmij je.
Jałowiec, ziele angielskie i pieprz utłucz. Wymieszaj z mieszanką ziół, musztardą oraz sokiem z cytryny. Zimne mięso ponacinaj z wierzchu w kratkę, posmaruj przygotowaną ziołową pastą i połóż w brytfance. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 30 minut, aż pieczeń lekko się zrumieni.
Wywar zachowany
Wodę z gotowania mięsa warto zachować. Gdy pogotuje się w niej wędzony boczek, będzie świetna jako baza żurku.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 71
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 61