Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-02-2012
przepis z ksiazki kuchnia polska tradycyjna z roku 1950
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37695
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3681
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 35
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37695
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3681
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 35
Składniki
Mleko ugotować,kaszę wsypać do miski,zalać wrzącym mlekiem,wymieszać.(ja wstawiłam jeszcze do mikrofalówkina 5 minut ,ponieważ słabo mi napęczniała)Ziemniaki utłuc,dodać do kaszy,dodać twaróg i utrzeć.Dodać stopione masło,jajko,sól,pieprz wymieszać.Masę wyrobić,uformować z niej wałek,owinąć papierem i wstawić do gorącego piekarnika na około 1/2 godz.Podawać pokrojony na plastry z kwaśnym mlekiem(ja podaje z sosem grzybowym).Można jeść na zimno lub gorąco.