Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-02-2012
przepis z ksiazki kuchnia polska tradycyjna z roku 1950
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21342
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 50
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 14
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21342
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 50
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 14
Składniki
Mleko ugotować,kaszę wsypać do miski,zalać wrzącym mlekiem,wymieszać.(ja wstawiłam jeszcze do mikrofalówkina 5 minut ,ponieważ słabo mi napęczniała)Ziemniaki utłuc,dodać do kaszy,dodać twaróg i utrzeć.Dodać stopione masło,jajko,sól,pieprz wymieszać.Masę wyrobić,uformować z niej wałek,owinąć papierem i wstawić do gorącego piekarnika na około 1/2 godz.Podawać pokrojony na plastry z kwaśnym mlekiem(ja podaje z sosem grzybowym).Można jeść na zimno lub gorąco.