Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-02-2012
przepis z ksiazki kuchnia polska tradycyjna z roku 1950
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1627
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38584
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1322
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1627
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38584
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1322
Składniki
Mleko ugotować,kaszę wsypać do miski,zalać wrzącym mlekiem,wymieszać.(ja wstawiłam jeszcze do mikrofalówkina 5 minut ,ponieważ słabo mi napęczniała)Ziemniaki utłuc,dodać do kaszy,dodać twaróg i utrzeć.Dodać stopione masło,jajko,sól,pieprz wymieszać.Masę wyrobić,uformować z niej wałek,owinąć papierem i wstawić do gorącego piekarnika na około 1/2 godz.Podawać pokrojony na plastry z kwaśnym mlekiem(ja podaje z sosem grzybowym).Można jeść na zimno lub gorąco.