Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi, które rozpływają się w ustach i przy których sam się rozpłyniesz :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25869
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3023
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25869
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3023
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Składniki
Wyrobić ciasto na pierogi. Ziemniaki zmielić z twarogiem i przełożyć do dużej miski. Paprykę i cebule pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię, dodać pieprzu czarnego - wedle uznania i odrobinę pieprzu cayenne. Podsmażyć aż zrobią się lekko rumiane. Ser w plastrach pokroić na drobniejsze części i wrzucić do smażącej się cebuli z papryką. Kiedy ser się rozpuści, przełożyć wszystko do miski z ziemniakami. Pokroić drobno szczypiorek, wsypać do reszty składników, doprawić solą i wszystko razem dobrze wymieszać. Gdy farsz jest już gotowy, można formować, ugotować i w końcu skosztować tych nieziemsko smakowitych pierożków.