Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja babcia kilkanaście lat temu robiła nam pierogi ruskie z dodatkiem suszonej mięty polnej. Ja nie jestem w stanie przekonać do niej swoich chłopców, więc u nas ruskie są podawane w tradycyjny sposób. Mój najmniejszy mężczyzna jest chory i zażyczył sobie dzisiaj ruskie. Czego się nie robi by uszczęśliwić malucha
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1402
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1402
Składniki
Ciasto wykonujemy mieszając mąkę z solą, wodą, olejem. Wałkujemy cienko ciasto i wykrawamy krążki szklanką. Farsz: mieszamy ziemniaki, ser, cebulę, sól, pieprz. Farsz układamy na krążek i sklejamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie aż pierogi wypłyną na wierzch. Podajemy z cebulką zeszkloną na maśle.