Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja babcia kilkanaście lat temu robiła nam pierogi ruskie z dodatkiem suszonej mięty polnej. Ja nie jestem w stanie przekonać do niej swoich chłopców, więc u nas ruskie są podawane w tradycyjny sposób. Mój najmniejszy mężczyzna jest chory i zażyczył sobie dzisiaj ruskie. Czego się nie robi by uszczęśliwić malucha
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5441
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5441
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Składniki
Ciasto wykonujemy mieszając mąkę z solą, wodą, olejem. Wałkujemy cienko ciasto i wykrawamy krążki szklanką. Farsz: mieszamy ziemniaki, ser, cebulę, sól, pieprz. Farsz układamy na krążek i sklejamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie aż pierogi wypłyną na wierzch. Podajemy z cebulką zeszkloną na maśle.