Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja babcia kilkanaście lat temu robiła nam pierogi ruskie z dodatkiem suszonej mięty polnej. Ja nie jestem w stanie przekonać do niej swoich chłopców, więc u nas ruskie są podawane w tradycyjny sposób. Mój najmniejszy mężczyzna jest chory i zażyczył sobie dzisiaj ruskie. Czego się nie robi by uszczęśliwić malucha
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4624
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1269
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4624
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1269
Składniki
Ciasto wykonujemy mieszając mąkę z solą, wodą, olejem. Wałkujemy cienko ciasto i wykrawamy krążki szklanką. Farsz: mieszamy ziemniaki, ser, cebulę, sól, pieprz. Farsz układamy na krążek i sklejamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie aż pierogi wypłyną na wierzch. Podajemy z cebulką zeszkloną na maśle.