Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na pierogi ruskie
Artykuł sponsorowany
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 868
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4128
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 868
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4128
Składniki
Wysyp na czystym blacie 3 szklanki mąki Poznańskiej Basia dodaj 1/2 łyżeczki soli, łyżkę roztopionego masła i szklankę ciepłej wody. Wszystko dokładnie ze sobą ugnieć, aż do powstanie spójnej konsystencji. Z tak wyrobionego ciasta zrób kulę, przykryj ściereczkę i pozostaw na 15 minut. W osobnej misce przeciśnij przez praskę 700g ugotowanych ziemniaków, 300g twarogu, 2 sztuki pokrojonej w kostkę i duszonej na patelni cebulki oraz pieprz i sól dla smaku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Na blacie wysyp mąkę, a następnie rozwałkuj na niej ciasto. Na rozwałkowanym cieście małą szklanką wytnij kółka, rozciągnij je trochę i na środek nałóż po jednej czubatej łyżce farszu. Złóż na pół i zalep dokładnie brzegi. Tak przygotowane pierogi ugotuj. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, pół cebuli oraz 100g wędzonego boczku. Następnie dodaj ugotowane pierogi oraz 2 łyżki twarogu. Wszystko delikatnie wymieszaj i na końcu według uznania dodaj cebulę dymkę. Gotowe danie przełóż na talerz. Smacznego! :)