Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na pierogi ruskie
Artykuł sponsorowany
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1234
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457835
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1487
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2296
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 597
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1234
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457835
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1487
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2296
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 597
Składniki
Wysyp na czystym blacie 3 szklanki mąki Poznańskiej Basia dodaj 1/2 łyżeczki soli, łyżkę roztopionego masła i szklankę ciepłej wody. Wszystko dokładnie ze sobą ugnieć, aż do powstanie spójnej konsystencji. Z tak wyrobionego ciasta zrób kulę, przykryj ściereczkę i pozostaw na 15 minut. W osobnej misce przeciśnij przez praskę 700g ugotowanych ziemniaków, 300g twarogu, 2 sztuki pokrojonej w kostkę i duszonej na patelni cebulki oraz pieprz i sól dla smaku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Na blacie wysyp mąkę, a następnie rozwałkuj na niej ciasto. Na rozwałkowanym cieście małą szklanką wytnij kółka, rozciągnij je trochę i na środek nałóż po jednej czubatej łyżce farszu. Złóż na pół i zalep dokładnie brzegi. Tak przygotowane pierogi ugotuj. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, pół cebuli oraz 100g wędzonego boczku. Następnie dodaj ugotowane pierogi oraz 2 łyżki twarogu. Wszystko delikatnie wymieszaj i na końcu według uznania dodaj cebulę dymkę. Gotowe danie przełóż na talerz. Smacznego! :)