Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierozki z delikatnym farszem.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 35
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 241
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 21
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2102
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 35
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 241
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 21
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2102
Składniki
FARSZ: Drobno pokrojoną cebulę należy zeszklić na maśle lub oliwie, doprawiając 1/2 lyzeczki ziarenek smaku. Ugotowane i ostudzone ziemniaki razem z serem bialym mielimy w maszynce do mięsa.Przyprawiamy 1 lyzeczka ziarenek smaku,sola i pieprzem do smaku.Calosc dobrze mieszamy-dodajac zeszklona cebulke.
CIASTO: Składniki na ciasto zalewamy ciepla woda i mieszamy drewnianą łyżką. Wyrabiamy je do momentu, aż zrobi się elastyczne. Rozwałkowujemy je na grubość ok 2 mm. Jeśli klei się do blatu - podsypujemy je delikatnie mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy szklanką kółka, układamy na srodku farsz i mocno sklejamy brzegi. Tak przygotowane pierogi wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy około 5-8 minut., dopóki nie wypłyną na wierzch.
Mozna podawac z przesmarzona cebulka lub ze skwarkami.