Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierozki z delikatnym farszem.
FARSZ: Drobno pokrojoną cebulę należy zeszklić na maśle lub oliwie, doprawiając 1/2 lyzeczki ziarenek smaku. Ugotowane i ostudzone ziemniaki razem z serem bialym mielimy w maszynce do mięsa.Przyprawiamy 1 lyzeczka ziarenek smaku,sola i pieprzem do smaku.Calosc dobrze mieszamy-dodajac zeszklona cebulke.
CIASTO: Składniki na ciasto zalewamy ciepla woda i mieszamy drewnianą łyżką. Wyrabiamy je do momentu, aż zrobi się elastyczne. Rozwałkowujemy je na grubość ok 2 mm. Jeśli klei się do blatu - podsypujemy je delikatnie mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy szklanką kółka, układamy na srodku farsz i mocno sklejamy brzegi. Tak przygotowane pierogi wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy około 5-8 minut., dopóki nie wypłyną na wierzch.
Mozna podawac z przesmarzona cebulka lub ze skwarkami.
Pyszne i sycące pierogi z mięsnym farszem. Nieco pracochłonne ale warto poświ...
Odsłon: 31661
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 121
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27267
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 776
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 157
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 870
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 121
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27267
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 776
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 157
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 870
Składniki
FARSZ: Drobno pokrojoną cebulę należy zeszklić na maśle lub oliwie, doprawiając 1/2 lyzeczki ziarenek smaku. Ugotowane i ostudzone ziemniaki razem z serem bialym mielimy w maszynce do mięsa.Przyprawiamy 1 lyzeczka ziarenek smaku,sola i pieprzem do smaku.Calosc dobrze mieszamy-dodajac zeszklona cebulke.
CIASTO: Składniki na ciasto zalewamy ciepla woda i mieszamy drewnianą łyżką. Wyrabiamy je do momentu, aż zrobi się elastyczne. Rozwałkowujemy je na grubość ok 2 mm. Jeśli klei się do blatu - podsypujemy je delikatnie mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy szklanką kółka, układamy na srodku farsz i mocno sklejamy brzegi. Tak przygotowane pierogi wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy około 5-8 minut., dopóki nie wypłyną na wierzch.
Mozna podawac z przesmarzona cebulka lub ze skwarkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z pieczarkami i serem
Dania główne
Placki z cukinii i marchewki
Dania główne
Kofty z ryby
Dania główne
Kurczak pieczony na puszce piwa
Krokiety z pieczarkami i serem
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 97
Placki z cukinii i marchewki
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 121