Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierozki z delikatnym farszem.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Składniki
FARSZ: Drobno pokrojoną cebulę należy zeszklić na maśle lub oliwie, doprawiając 1/2 lyzeczki ziarenek smaku. Ugotowane i ostudzone ziemniaki razem z serem bialym mielimy w maszynce do mięsa.Przyprawiamy 1 lyzeczka ziarenek smaku,sola i pieprzem do smaku.Calosc dobrze mieszamy-dodajac zeszklona cebulke.
CIASTO: Składniki na ciasto zalewamy ciepla woda i mieszamy drewnianą łyżką. Wyrabiamy je do momentu, aż zrobi się elastyczne. Rozwałkowujemy je na grubość ok 2 mm. Jeśli klei się do blatu - podsypujemy je delikatnie mąką. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy szklanką kółka, układamy na srodku farsz i mocno sklejamy brzegi. Tak przygotowane pierogi wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy około 5-8 minut., dopóki nie wypłyną na wierzch.
Mozna podawac z przesmarzona cebulka lub ze skwarkami.