Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi są daniem łatwym do zrobienia, choć pochłaniają sporo czasu i energii ;D ale co to za satysfakcja zjeść je własnoręcznie przygotowane!
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666359
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 149
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 708
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5823
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1003
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 273
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666359
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 149
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 708
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5823
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1003
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 273
Składniki
FARSZ: Drobno pokrojoną cebulę należy zeszklić na maśle lub oliwie, doprawiając wegetą. Mieszamy z pozostałymi składnikami na farsz, mielimy w maszynce do mięsa i przyprawiamy na ostro. Na koniec dodajemy żółtko jajka. CIASTO: Składniki na ciasto zalewamy wrzątkiem i mieszamy drewnianą łyżką. Wyrabiamy je do momentu, aż zrobi się elastyczne. Na blacie rozwałkowujemy je na grubość ok 2 mm. Jeśli klei się do blatu - podsypujemy je delikatnie mąką. Z rozwałkowanego ciasto wycinamy szklanką kółka, układamy farsz i mocno sklejamy brzegi. Tak przygotowane pierogi wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy około 5-8 minut., dopóki nie wypłyną na wierzch. Można podawać z zrumienionym boczkiem, cebulą, posypać zieleniną lub podawać z surówką. Smacznego! Smacznego!