Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z dynią"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1322
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1308
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1322
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1308
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Składniki
Mąkę przesiej przez sito do miski, wbij jajko, dodaj sól i masło, a następnie podlej wodą. Wymieszaj je, zagniatając gładkie ciasto. Rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy, po czym wytnij szklanką kółka.
Rozgrzej odrobinę oliwy, wrzuć posiekaną cebulę z czosnkiem i chili. Dodaj pokrojoną dynię, odrobinę soli i gałki muszkatołowej. Duś do miękkości. Do miękkiej dyni dołóż ugotowaną fasolę, zmiksuj ją na gładko, a następnie dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki.
Na porcje ciasta nałóż po łyżce farszu i sklej brzegi.
Wrzuć pierogi do osolonego wrzątku i gotuj około 3-4 minuty od momentu ich wypłynięcia. Podawaj okraszone cebulką.
Czas przygotowania: 100 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax