Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z dynią"
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 9318
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 860
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1993
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 9318
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 860
Nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Odsłon: 1993
Składniki
Mąkę przesiej przez sito do miski, wbij jajko, dodaj sól i masło, a następnie podlej wodą. Wymieszaj je, zagniatając gładkie ciasto. Rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy, po czym wytnij szklanką kółka.
Rozgrzej odrobinę oliwy, wrzuć posiekaną cebulę z czosnkiem i chili. Dodaj pokrojoną dynię, odrobinę soli i gałki muszkatołowej. Duś do miękkości. Do miękkiej dyni dołóż ugotowaną fasolę, zmiksuj ją na gładko, a następnie dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki.
Na porcje ciasta nałóż po łyżce farszu i sklej brzegi.
Wrzuć pierogi do osolonego wrzątku i gotuj około 3-4 minuty od momentu ich wypłynięcia. Podawaj okraszone cebulką.
Czas przygotowania: 100 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax