Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z gęsiną i majerankiem"
Bardzo lubię buraczki do obiadu i jem je często. Dlatego też wekując je na zi...
Odsłon: 32424
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 71
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1417
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1048
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 574
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 71
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1417
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1048
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 574
Składniki
Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dodać pokrojone mięso z gęsi, zemleć, lub bardzo drobno posiekać.
Mąkę wymieszać z pół łyżeczki soli i 60 ml oleju, dodawać porcjami wodę (uważaj, żeby się nie poparzyć). Gdy ciasto będzie elastyczne, przykryć ścierką i zostawić na 15 min.
Rozwałkować, wykrawać kółka. Na każdym rozłożyć po 1 łyżeczce farszu, zlepiać brzegi. Pierogi gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju 3 min od wypłynięcia.
ok. 65 minut
Cebulę do farszu najlepiej podsmażyć na gęsim smalcu. Jeśli farsz wydaje ci się zbyt suchy, dodaj kilka łyżek rosołu, najlepiej z gęsi.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Rolada serowa
Rolada serowa to bardzo ciekawy sposób podania… mięsa. Wbrew temu bowiem, co...
Odsłon: 1408
Królik w sosie winno chrzanowym
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 283