Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z gęsiną i majerankiem"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8535
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1779
Polecam.
Odsłon: 508
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8535
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1779
Polecam.
Odsłon: 508
Składniki
Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dodać pokrojone mięso z gęsi, zemleć, lub bardzo drobno posiekać.
Mąkę wymieszać z pół łyżeczki soli i 60 ml oleju, dodawać porcjami wodę (uważaj, żeby się nie poparzyć). Gdy ciasto będzie elastyczne, przykryć ścierką i zostawić na 15 min.
Rozwałkować, wykrawać kółka. Na każdym rozłożyć po 1 łyżeczce farszu, zlepiać brzegi. Pierogi gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju 3 min od wypłynięcia.
ok. 65 minut
Cebulę do farszu najlepiej podsmażyć na gęsim smalcu. Jeśli farsz wydaje ci się zbyt suchy, dodaj kilka łyżek rosołu, najlepiej z gęsi.Źródło: Twoje Imperium