Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z gęsiną i majerankiem"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 443
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2118
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 44
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 22
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 851
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 443
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2118
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 44
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 22
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 851
Składniki
Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dodać pokrojone mięso z gęsi, zemleć, lub bardzo drobno posiekać.
Mąkę wymieszać z pół łyżeczki soli i 60 ml oleju, dodawać porcjami wodę (uważaj, żeby się nie poparzyć). Gdy ciasto będzie elastyczne, przykryć ścierką i zostawić na 15 min.
Rozwałkować, wykrawać kółka. Na każdym rozłożyć po 1 łyżeczce farszu, zlepiać brzegi. Pierogi gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju 3 min od wypłynięcia.
ok. 65 minut
Cebulę do farszu najlepiej podsmażyć na gęsim smalcu. Jeśli farsz wydaje ci się zbyt suchy, dodaj kilka łyżek rosołu, najlepiej z gęsi.Źródło: Twoje Imperium