Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z jagodami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8337
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1213
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10072
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8337
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1213
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10072
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Składniki
Wysyp mąkę na stolnicę. Dodaj jajko. Zagniataj, stopniowo dodając gorącą wodę (zimna sprawi, że pierogi wyjdą twarde).
Wyrobione ciasto podziel na dwie części. Jedną odłóż i przykryj ściereczką. Drugą cienko rozwałkuj. Szklanką wykrawaj nieduże kółka.
Na środku każdego kółka połóż 2 łyżeczki jagód i pół łyżeczki cukru. Delikatnie zwilż brzegi wodą i sklej.
Pierogi gotuj partiami w osolonej wodzie. Śmietanę połącz z 1/4 szklanki cukru. Ubij. Przed podaniem polej nią pierogi. Posyp świeżymi owocami.Źródło: Takie jest życie