Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z jagodami"
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1318
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1318
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Składniki
Wysyp mąkę na stolnicę. Dodaj jajko. Zagniataj, stopniowo dodając gorącą wodę (zimna sprawi, że pierogi wyjdą twarde).
Wyrobione ciasto podziel na dwie części. Jedną odłóż i przykryj ściereczką. Drugą cienko rozwałkuj. Szklanką wykrawaj nieduże kółka.
Na środku każdego kółka połóż 2 łyżeczki jagód i pół łyżeczki cukru. Delikatnie zwilż brzegi wodą i sklej.
Pierogi gotuj partiami w osolonej wodzie. Śmietanę połącz z 1/4 szklanki cukru. Ubij. Przed podaniem polej nią pierogi. Posyp świeżymi owocami.Źródło: Takie jest życie