Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi na ostro, najlepiej podawać posypane parmezanem:)
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 330
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2476
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 330
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2476
Składniki
Pierś, cebulkę, paprykę, pieczarki pokroić w drobną kostkę. Ziemniaka i marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach.W głębokiej patelni poddusić paprykę, marchewkę, ziemniaka. Podsmażyć cebulkę i kurczaka, dodać przyprawy wraz z tabasco. Połączyć kurczaka z duszonymi warzywami i dodać pomidory z puszki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mąkę ziemniaczaną, dodać zasmażkę do farszu i dusić na małym ogniu około 10 minut. Kiedy farsz jest już gotowy zostawić do wystygnięcia.
Przesiać mąkę do miski, dodać żółtko, masło i szczyptę soli. Powoli wlewać gorącą wodę mieszając całość w razie potrzeby podsypać mąką a następnie ugnieść ciasto aż będzie gładkie i elastyczne.Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki dużą szklanką i można zacząć formować pierogi. Pierogi gotować ok. 2 min. od wypłynięcia na powierzchnię wody. Smacznego:)