Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi na ostro, najlepiej podawać posypane parmezanem:)
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 13
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 461
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 897
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 224
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 13
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 461
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 897
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 224
Składniki
Pierś, cebulkę, paprykę, pieczarki pokroić w drobną kostkę. Ziemniaka i marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach.W głębokiej patelni poddusić paprykę, marchewkę, ziemniaka. Podsmażyć cebulkę i kurczaka, dodać przyprawy wraz z tabasco. Połączyć kurczaka z duszonymi warzywami i dodać pomidory z puszki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mąkę ziemniaczaną, dodać zasmażkę do farszu i dusić na małym ogniu około 10 minut. Kiedy farsz jest już gotowy zostawić do wystygnięcia.
Przesiać mąkę do miski, dodać żółtko, masło i szczyptę soli. Powoli wlewać gorącą wodę mieszając całość w razie potrzeby podsypać mąką a następnie ugnieść ciasto aż będzie gładkie i elastyczne.Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki dużą szklanką i można zacząć formować pierogi. Pierogi gotować ok. 2 min. od wypłynięcia na powierzchnię wody. Smacznego:)