Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z pieczarkami

Pierogi z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Pierogi z pieczarkami"

Składniki

  • 1
  • 5 kg ziemniaków
  • po 7 łyżek mąki pszennej i ziemniaczanej
  • 2 jajka. 50 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz. Sos: 1
  • 5 szklanki gęstej kwaśnej śmietany
  • pęczek natki pietruszki
  • gałka muszkatołowa
  • jajko i bułka tarta
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierogi z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki zmiel. Dodaj obie mąki, jajka, szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj, wytnij duże krążki.

  2. Uduś na maśle pokrojoną cebulę, pieczarki. Przypraw. Porcje farszu nakładaj na krążki. Mocno zlep brzegi. Pierogi obtocz w jajku i bułce tarce. Usmaż na oleju.

  3. Podgrzej śmietanę. Dodaj natkę. Przypraw sos do smaku, polej gorące pierogi.

  4. Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń