Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z pieczarkami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 898
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 78
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 898
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 78
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel. Dodaj obie mąki, jajka, szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj, wytnij duże krążki.
Uduś na maśle pokrojoną cebulę, pieczarki. Przypraw. Porcje farszu nakładaj na krążki. Mocno zlep brzegi. Pierogi obtocz w jajku i bułce tarce. Usmaż na oleju.
Podgrzej śmietanę. Dodaj natkę. Przypraw sos do smaku, polej gorące pierogi.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Bella Relaks