Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
CIASTO : Do 0,5 KG mąki wbijamy 2 żółtka , dodajemy łyżeczkę soli , dodajemy letnią wodę cały czas wyrabiając.
FARSZ : 2 opakowania mrożonego szpinaku wrzucamy na patelnie , gdy szpinak się rozmrozi dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku oraz rozdrobniony ser feta, całość pyrkocze na wolnym ogniu aż do odparowania nadmiaru sosiku śmietanowego, przyprawiamy, ser feta jest słony więc farszu już nie dosalalam.
przygotowane pierożki wrzucamy do lekko osolonego wrzątku. Wyjmujemy po ok 3 minutach lub jak kto woli po wypłynięciu :)
ja pierożki podalam z jogurtem naturalnym z odrobinką czosnku i zioł.. Dodam że to moje pierwsze w życiu pierogi zaden mi się nie rozkleił podczas gotowania , jestem z tego bardzo dumna :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

biancorossa 22 września 2011Zgłoś do usunięcia
Fajnie,podawaj następne przepisy:)14 Kto głosował? | Odpowiedz

Afrulu 22 września 2011Zgłoś do usunięcia
Tez takie robię ,są pyszne...Pozdrawiam :)14 Kto głosował? | Odpowiedz

mufinka 22 września 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam pierogi ze szpinakiem, gratuluję udanego debiutu. :)14 Kto głosował? | Odpowiedz