Do góry

Dania główne Przepis na:

pierozki inaczej

pierozki inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1411

zdrowe, niezwykle aromatyczne i o niepowtarzalnym smaku:)

Składniki

  • ugotowana soczewica, 1 szkl
  • pieczarki, 200 g
  • sos sojowy
  • 1/2 szkl zmielonego razowego czerstwego chleba
  • Jaja, 2
  • czosnek, 2 ząbki
  • natka
  • sól, imbir, pieprz
  • olej, 3 łyżki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
pierozki inaczej

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce oleju razem z posiekanym czosnkiem, posolić. Chleb namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć.Soczewicę, pieczarki i chleb zmielić w maszynce. Wbić jajka, doprawić sosem sojowym, solą, imbirem, pieprzem, dodać natkę. Wyrobić na jednolitą masę. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane olejem lub stopioną słoninką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń