Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kurczaka z kapustą i szpeclami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457000
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1271
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2139
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457000
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1271
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2139
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Mięso umyć, usunąć błony, podzielić na cztery części, natrzeć obranym i posiekanym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem, podsmażyć na złoto z każdej strony na oliwie.
Usmażone filety wystudzić, pokroić w grube plastry, odstawić.
Kapustę umyć, poszatkować, podsmażyć na oliwie. Dodać suche kluski, zalać gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Zalać śmietaną i zapiekać ok. 20-25 minut w temperaturze 180oC. Posypać żółtym serem, rozłożyć plastry kurczaka, zapiekać kolejne 10 minut.
Szpecle (spätzle) to niemieckie kluski kładzione. Są do kupienia w sklepach, ale możesz je zastąpić domowym makaronem jajecznym.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium