Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kurczaka z kapustą i szpeclami"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 518
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2861
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 481
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 39
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 518
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2861
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 481
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 39
Składniki
Mięso umyć, usunąć błony, podzielić na cztery części, natrzeć obranym i posiekanym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem, podsmażyć na złoto z każdej strony na oliwie.
Usmażone filety wystudzić, pokroić w grube plastry, odstawić.
Kapustę umyć, poszatkować, podsmażyć na oliwie. Dodać suche kluski, zalać gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Zalać śmietaną i zapiekać ok. 20-25 minut w temperaturze 180oC. Posypać żółtym serem, rozłożyć plastry kurczaka, zapiekać kolejne 10 minut.
Szpecle (spätzle) to niemieckie kluski kładzione. Są do kupienia w sklepach, ale możesz je zastąpić domowym makaronem jajecznym.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium