Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierś kurczaka z kapustą i szpeclami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9935
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2574
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1705
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3819
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9935
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2574
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1705
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3819
Składniki
Mięso umyć, usunąć błony, podzielić na cztery części, natrzeć obranym i posiekanym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem, podsmażyć na złoto z każdej strony na oliwie.
Usmażone filety wystudzić, pokroić w grube plastry, odstawić.
Kapustę umyć, poszatkować, podsmażyć na oliwie. Dodać suche kluski, zalać gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Zalać śmietaną i zapiekać ok. 20-25 minut w temperaturze 180oC. Posypać żółtym serem, rozłożyć plastry kurczaka, zapiekać kolejne 10 minut.
Szpecle (spätzle) to niemieckie kluski kładzione. Są do kupienia w sklepach, ale możesz je zastąpić domowym makaronem jajecznym.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium