Dania główne Przepis na:
pierś z kurczaka z serkiem czosnkowym

Składniki
- pierś z kurczaka, 2
- serek typu philadelphia, 2 łyżki
- czosnek, 1 ząbek
- świeże posiekane zioła (ja dałam rozmaryn), 1 łyżka
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Naciąć mięso, robiąc w każdej piersi kieszonkę. Natrzeć kurczaka przyprawami. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z serkiem i ziołami. Do każdej z kieszonek włożyć po łyżce serka, owinąć każdą z piersi boczkiem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu spryskać oliwą, zapiekać po przykryciem ok. 20 min. Następnie ściągnąć pokrywkę i podpiec jeszcze 10 min aż boczek się zarumieni.
Komentarze do przepisu (0)