Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mocno ziołowe danie. Gorąco polecam!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 780
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 938
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14587
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 780
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 938
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14587
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 200 C. Piersi kurczaka umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na dwie części. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem i papryką. Włożyć do naczynia żaroodpornego.
W misce wymieszać śmietanę, musztardę, miód, bazylię i tymianek. wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać kurczaka. Całość wstawić do piekarnika i piec przez 30-40 minut. Najlepiej podawać z ryżem. !! Smacznego !! ;)