Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, tanie i łatwe danie :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Umyj piersi kurczaka (mogą być także piersi indycze), przekrój w najgrubszym miejscu poziomo i przypraw wewnątrz i zewnątrz solą i pieprzem oraz dodaj gałązkę tymianku oraz kawałek sera żółtego do środka.
Zawiń dokładnie piersi kurczaka (indyka) w szynkę prosciutto, najlepiej tak, aby ser nie wypłynął ze środka i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Polej ułożone piersi sokiem z cytryny. Można też polać odrobiną oliwy. Tak przygotowane piersi kurczaka zapiekamy w piekarniku aż ładnie się zarumienią. Ja przypiekam "Na oko" więc nie podaję czasu pieczenia ni temperatury.
Ugotuj makaron tagliatelle. Osobno przygotuj sos śmietanowy wg. przepisu z opakowania. Kiedy makaron będzie już ugotowany, wymieszaj go z sosem śmietanowym i podawaj z upieczonymi piersiami kurczaka.
Smacznego !