Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, ale może popalić w gardełko... wszystko zależy od ciebie:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10955
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6278
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13228
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4980
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10955
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6278
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13228
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4980
Składniki
myjemy piersi z kurczaka i zostawiamy namoczone w osolonej wodzie na kilkanaście min. W tym czasie obieramy jabłka i kroimy je w kostkę (ok. 1,5 na 1,5 cm) piersi kroimy w wąskie paskii i mocno obtaczamy w przyprawach . Mięso wrzucamy na patelnie i smażymy do zarumienienia (można podlać białym wytrawnym winem) wrzucamy na patelnie pokrojone wcześniej jabłka i pozostawiamy pod przykryciem na małym ogniu. Jabłka mają zmięknąć ale nie wolno dopuścić żeby się rozwalały. Na koniec dajemy łyżkę miodu (nie koniecznie) można też dodać sezamu lub rodzynek ... smacznego najważniejsze to to żeby nie przesadzać z dodatkami... to jest kórczak z jabłkami a nie odwrotnie...:p SMACZNEGO