Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 198
Dodano: 26.03.2008
Odsłon: 1218
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
myjemy piersi z kurczaka i zostawiamy namoczone w osolonej wodzie na kilkanaście min. W tym czasie obieramy jabłka i kroimy je w kostkę (ok. 1,5 na 1,5 cm) piersi kroimy w wąskie paskii i mocno obtaczamy w przyprawach . Mięso wrzucamy na patelnie i smażymy do zarumienienia (można podlać białym wytrawnym winem) wrzucamy na patelnie pokrojone wcześniej jabłka i pozostawiamy pod przykryciem na małym ogniu. Jabłka mają zmięknąć ale nie wolno dopuścić żeby się rozwalały. Na koniec dajemy łyżkę miodu (nie koniecznie) można też dodać sezamu lub rodzynek ... smacznego najważniejsze to to żeby nie przesadzać z dodatkami... to jest kórczak z jabłkami a nie odwrotnie...:p SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)