Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, ale może popalić w gardełko... wszystko zależy od ciebie:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20894
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20894
Składniki
myjemy piersi z kurczaka i zostawiamy namoczone w osolonej wodzie na kilkanaście min. W tym czasie obieramy jabłka i kroimy je w kostkę (ok. 1,5 na 1,5 cm) piersi kroimy w wąskie paskii i mocno obtaczamy w przyprawach . Mięso wrzucamy na patelnie i smażymy do zarumienienia (można podlać białym wytrawnym winem) wrzucamy na patelnie pokrojone wcześniej jabłka i pozostawiamy pod przykryciem na małym ogniu. Jabłka mają zmięknąć ale nie wolno dopuścić żeby się rozwalały. Na koniec dajemy łyżkę miodu (nie koniecznie) można też dodać sezamu lub rodzynek ... smacznego najważniejsze to to żeby nie przesadzać z dodatkami... to jest kórczak z jabłkami a nie odwrotnie...:p SMACZNEGO