Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piersi z kurczaka po królewsku"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2156
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 180
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2156
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 180
Składniki
Piersi przekrawam wzdłuż, robiąc kieszonki, i delikatnie zbijam tłuczkiem. Im bardziej spłaszczone będzie mięso, tym szybciej się usmaży, a jest to bardzo istotne, ponieważ panierka z płatków jest cienka i szybko nabiera złotego koloru.
Ser camembert kroję w cienkie plastry i wkładam do kieszonki w piersi kurczaka. Nadziane mięso moczę w mleku, następnie w roztrzepanym jajku, doprawiam z obu stron przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
Następnie wykonuję złotą panierkę: płatki kukurydziane przesypuję do foliowej torebki, rozgniatam wałkiem i obtaczam w nich mięso. Ponownie moczę pierś w jajku, obtaczam w płatkach, po czym smażę na rozgrzanym na patelni oleju – na małym ogniu.
To bardzo ważne, gdyż smażenie na większym spowoduje, że płatki się przypalą, gdy pierś kurczaka będzie jeszcze surowa w środku!Źródło: Rewia