Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piersi z szynką i pomidorami"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4252
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 557
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 925
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4252
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 557
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 925
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Składniki
Piersi umyć, osuszyć, oczyścić z błonek. Poprzekrawać na pół, a potem każdą wzdłuż. Na każdej zrobić kilka nacięć nożem. Mięso oprószyć solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skropić sokiem z cytryny.
Mięso obsmażyć szybko na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Na każdej porcji mięsa rozłożyć plaster szynki i połówki pomidorów.
Przygotować sos: w rondlu na 1 łyżce rozgrzanym oleju zeszklić obraną i posiekaną cebulę, dodać ser mascarpone, doprawić solą i pieprzem, szczyptą cukru, bazylią. Tak przygotowanym sosem zalać drób z pomidorkami. Zapiekać ok. 25 min w temp. 180oC, posypać ziołami.
Do sosu możesz dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego, a zamiast pomidorków cherry użyć suszonych pomidorów. Danie podawaj z bagietką.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium