Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piersi z szynką i pomidorami"
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3183
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3809
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1312
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3183
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3809
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1312
Składniki
Piersi umyć, osuszyć, oczyścić z błonek. Poprzekrawać na pół, a potem każdą wzdłuż. Na każdej zrobić kilka nacięć nożem. Mięso oprószyć solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skropić sokiem z cytryny.
Mięso obsmażyć szybko na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Na każdej porcji mięsa rozłożyć plaster szynki i połówki pomidorów.
Przygotować sos: w rondlu na 1 łyżce rozgrzanym oleju zeszklić obraną i posiekaną cebulę, dodać ser mascarpone, doprawić solą i pieprzem, szczyptą cukru, bazylią. Tak przygotowanym sosem zalać drób z pomidorkami. Zapiekać ok. 25 min w temp. 180oC, posypać ziołami.
Do sosu możesz dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego, a zamiast pomidorków cherry użyć suszonych pomidorów. Danie podawaj z bagietką.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium