Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne serca drobiowe"
Tort na Walentynki typu śmietanowego. Tort z kolorowymi rozetkami i sercem ga...
Odsłon: 802
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Składniki
Z serc wycinamy żyły, tętnice oraz tłuszcz, przekrawamy na pół i dokładnie płuczemy. Osuszamy na papierowym ręczniku.
Marynowane cebulki odcedzamy z zalewy. Boczek kroimy na grube paski. Cebulę siekamy w półplastry.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy boczek. Po chwili dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Przekładamy serduszka, zalewamy bulionem, wsypujemy marynowane cebulki, doprawiamy suszonym tymiankiem, pieprzem i solą. Gotujemy co najmniej pół godziny na wolnym ogniu bez przykrycia, żeby odparował nadmiar płynu. Pod koniec dodajemy keczup i musztardę, mieszamy. Dusimy jeszcze 5 minut.
Pikantny gulasz przekładamy do niedużych misek i podajemy z ryżem, kaszą lub z grzankami oraz gotowanymi warzywami. Danie nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację.
Czas przygotowania 80 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 520 kcal Białko 24 g/Tłuszcz 28 g/Węglowodany 42 g.Źródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 62
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1853