Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantny kociołek cebulowy"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 480
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 480
Składniki
Kapustę odciśnij, drobno posiekaj. Kiełbasę pokrój w grubsze plasterki. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Zrumień na nim kiełbasę. Następnie dołóż kapustę, oprósz pieprzem mielonym i smaż 2 min. Wlej 1,5 l bulionu, gotuj, aż kapusta zmięknie.
Cebule obierz, pokrój w piórka. Ziemniaki obierz, opłucz i potnij w kosteczkę. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę, oprósz solą i pieprzem. Dodaj ziemniaki, smaż 5 min. Następnie podlej białym winem i 1/2 szkl. bulionu. Patelnię przykryj pokrywką, zmniejsz ogień i duś, aż ziemniaki zmiękną. Połowę warzyw włóż do kapusty. Resztę zmiksuj i dodaj do zupy. Dokładnie wymieszaj, ew. ponownie przypraw. Szczypiorek opłucz, posiekaj.
Gotową zupę rozlej do kokilek. Posyp posiekanym szczypiorkiem i ostrą mieloną papryką. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany.Źródło: Tina