Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo domowa pizza najlepsza :) I oczywiście można dodać co kto lubi :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1822
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14470
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19548
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1822
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14470
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19548
Składniki
Ciasto: Mieszamy drożdże z odrobiną mąki, odrobiną wody, cukru i soli. Pozostawiamy na 10 min w ciepłym miejscu. Następnie mieszamy z pozostałą mąką, wodą, olejem i ziołami prowansalskimi. Zagniatamy ciasto, które wstawiamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Gotowe ciasto formujemy na blaszce do pieczenia. Smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy startym serem, ukłądamy skłądniki (jak kto chce) i na koniec znowu posypujemy serem. Piec w 180 stopniach góra dół około 15-20 min.