Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo domowa pizza najlepsza :) I oczywiście można dodać co kto lubi :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2929
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1088
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1150
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 299
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2871
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2929
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1088
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1150
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 299
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2871
Składniki
Ciasto: Mieszamy drożdże z odrobiną mąki, odrobiną wody, cukru i soli. Pozostawiamy na 10 min w ciepłym miejscu. Następnie mieszamy z pozostałą mąką, wodą, olejem i ziołami prowansalskimi. Zagniatamy ciasto, które wstawiamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Gotowe ciasto formujemy na blaszce do pieczenia. Smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy startym serem, ukłądamy skłądniki (jak kto chce) i na koniec znowu posypujemy serem. Piec w 180 stopniach góra dół około 15-20 min.