Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo domowa pizza najlepsza :) I oczywiście można dodać co kto lubi :)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Ciasto: Mieszamy drożdże z odrobiną mąki, odrobiną wody, cukru i soli. Pozostawiamy na 10 min w ciepłym miejscu. Następnie mieszamy z pozostałą mąką, wodą, olejem i ziołami prowansalskimi. Zagniatamy ciasto, które wstawiamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Gotowe ciasto formujemy na blaszce do pieczenia. Smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy startym serem, ukłądamy skłądniki (jak kto chce) i na koniec znowu posypujemy serem. Piec w 180 stopniach góra dół około 15-20 min.