Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 673
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11167
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3950
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1367
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 673
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11167
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3950
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1367
Składniki
Drożdże rozrabiamy z letnim mlekiem i szczyptą cukru odstawiamy na około 15 min. do wyrośnięcia, następnie 3 szklanki mąki, 2 jajka, 1 łyżeczki soli, mleko ile ciasto zabierze oraz wyrośnięte drożdże dodajemy do miski i wyrabiamy ciasto na koniec odrobinę oleju i dalej wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia ciasta.
Paprykę umyć pokroić w paseczki to samo zrobić z pieczarkami – podgotować dodać sól, pieprz, następnie pokroić wędlinę i cebulę w kostkę podsmażyć – dodać do podgotowanych pieczarek i papryki dodać kukurydzę.
Ciasto wykładamy na foremkę ( najlepsze są takie do pizzy - wychodzą wtedy dwie duże ) można posmarować trochę keczupem na to farsz posypujemy serem i do rozgrzanego piekarnika na około 30-40 pieczemy w temperaturze 200 C