Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11140
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1193
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11709
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1191
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11140
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1193
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11709
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1191
Składniki
Drożdże rozrabiamy z letnim mlekiem i szczyptą cukru odstawiamy na około 15 min. do wyrośnięcia, następnie 3 szklanki mąki, 2 jajka, 1 łyżeczki soli, mleko ile ciasto zabierze oraz wyrośnięte drożdże dodajemy do miski i wyrabiamy ciasto na koniec odrobinę oleju i dalej wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia ciasta.
Paprykę umyć pokroić w paseczki to samo zrobić z pieczarkami – podgotować dodać sól, pieprz, następnie pokroić wędlinę i cebulę w kostkę podsmażyć – dodać do podgotowanych pieczarek i papryki dodać kukurydzę.
Ciasto wykładamy na foremkę ( najlepsze są takie do pizzy - wychodzą wtedy dwie duże ) można posmarować trochę keczupem na to farsz posypujemy serem i do rozgrzanego piekarnika na około 30-40 pieczemy w temperaturze 200 C