Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16552
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 110
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 239
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 273
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16552
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 110
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 239
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 273
Składniki
Do szklanki nalać trochę ciepłej wody dodać drożdże cukier i 1 łyżkę mąki. Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę dodać olej i sól.
Gdy drożdże podrosną dodać do mąki mieszając dodawać stopniowo ciepłą wodę mieszać a następnie wyrobić ciasto i odstawić na 30 minut pod przykryciem w ciepłe miejsce aby wyrosło. w między czasie przygotować składniki na pizze. Po tym czasie wyciągnąć ciasto z miski rozciągnąć palcami na kształt koła,można użyć wałka. Wyłożyć na blachę posmarować koncentratem i układać składniki,moja kolejność to szynka,pieczarki,cebula,pomidor i ser.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut w termoobiegu.