Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na cieście drożdżowym.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3333
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3333
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Do większej miski wsypujemy mąkę, sól i 2 łyżeczki przyprawy do pizzy , mieszamy . Do ciepłej wody dodajemy drożdże i mieszamy aż się rozpuszczą , dodajemy olej . Do miski z mąką wlewamy rozpuszczone drożdże i zagniatamy ciasto (jeśli jest bardzo gęste dodajemy jeszcze ciepłej wody). Wyrobione ciasto w misce odstawiamy do wyrośnięcia przykryte ściereczką w ciepłym miejscu . W tym czasie przygotowujemy składniki na pizzę jeśli robimy z piersią z kurczaka to kroimy na mniejsze kawałki posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy. Pomidory kroimy w ćwiartki , ser trzemy na tarce na grubych oczkach . Pieczarki kroimy w plasterki. Nagrzewamy piekarnik na 200 stopni . Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na wymiar dużej piekarnikowej blachy. Smarujemy odrobiną ketchupu . Wykładamy wszystkie składniki na ciasto posypujemy serem. Pieczemy około 20 minut . Upieczoną pizzę posypujemy rukolą. Smacznego :)