Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza z boczkiem, papryką i lazurem"
Makarony nie dość, że są pyszne w każdym wydaniu, to jeszcze szybko je można...
Odsłon: 11707
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 794
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 30
Oto idealna sałatka dla kobiet po 50 roku życia, które chciałyby zadbać o fig...
Odsłon: 1061
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 794
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 30
Oto idealna sałatka dla kobiet po 50 roku życia, które chciałyby zadbać o fig...
Odsłon: 1061
Składniki
55 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 8 porcji
Robię zaczyn: wodę łączę z ciepłym mlekiem, dodaję cukier, mieszam. Wrzucam pokruszone drożdże, posypuję łyżeczką mąki. Odstawiam do wyrośnięcia.
Mąkę pszenną mieszam z semoliną i solą. Dodaję jajko, oliwę, zaczyn i wyrabiam ciasto. Formuję kulę, odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielę na dwie części, rozwałkowuję je na dwa okrągłe placki, układam je na blasze.
Nadzienie: placki drożdżowe smaruję ajvarem, rozkładam na nim plasterki pokrojonych pieczarek, boczku, cukinii oraz paprykę pociętą w paseczki. Całość oprószam przyprawą do pizzy.
Na wierzchu kładę pokrojony cieniutko ser pleśniowy. Piekę ok. 20 min w temp. 190°C. Podaję z sosem czosnkowym lub keczupem.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Dania główne
Makaron tortellini z mięsem mielonym i serem
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 31
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 63