Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza z boczkiem, papryką i lazurem"
55 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 8 porcji
Robię zaczyn: wodę łączę z ciepłym mlekiem, dodaję cukier, mieszam. Wrzucam pokruszone drożdże, posypuję łyżeczką mąki. Odstawiam do wyrośnięcia.
Mąkę pszenną mieszam z semoliną i solą. Dodaję jajko, oliwę, zaczyn i wyrabiam ciasto. Formuję kulę, odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielę na dwie części, rozwałkowuję je na dwa okrągłe placki, układam je na blasze.
Nadzienie: placki drożdżowe smaruję ajvarem, rozkładam na nim plasterki pokrojonych pieczarek, boczku, cukinii oraz paprykę pociętą w paseczki. Całość oprószam przyprawą do pizzy.
Na wierzchu kładę pokrojony cieniutko ser pleśniowy. Piekę ok. 20 min w temp. 190°C. Podaję z sosem czosnkowym lub keczupem.Źródło: Kobieta i życie
Taką pizzę robiliśmy na zajęciach plastyczno-technicznych w szkole podstawowe...
Odsłon: 7336
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 255
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 473
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 86
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 534
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 264
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 255
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 473
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 86
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 534
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 264
Składniki
55 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 8 porcji
Robię zaczyn: wodę łączę z ciepłym mlekiem, dodaję cukier, mieszam. Wrzucam pokruszone drożdże, posypuję łyżeczką mąki. Odstawiam do wyrośnięcia.
Mąkę pszenną mieszam z semoliną i solą. Dodaję jajko, oliwę, zaczyn i wyrabiam ciasto. Formuję kulę, odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielę na dwie części, rozwałkowuję je na dwa okrągłe placki, układam je na blasze.
Nadzienie: placki drożdżowe smaruję ajvarem, rozkładam na nim plasterki pokrojonych pieczarek, boczku, cukinii oraz paprykę pociętą w paseczki. Całość oprószam przyprawą do pizzy.
Na wierzchu kładę pokrojony cieniutko ser pleśniowy. Piekę ok. 20 min w temp. 190°C. Podaję z sosem czosnkowym lub keczupem.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Dania główne
Mielone z marchewką
Dania główne
Roladki schabowe z ziemniakami
Dania główne
Zapiekane fileciki z ziemniakami
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Gulasz ugotowany z szynki wieprzowej i warzyw, podany z makaronem rurki.
Odsłon: 97
Mielone z marchewką
Smaczne kotlety mielone, soczyste z marchewką. Bardzo lubię dodawać do mięsa...
Odsłon: 75