Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z cukinią"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1797
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1561
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1949
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1797
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1561
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1949
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sól, cukier, suszony tymianek i drożdże. Wlej wodę i wyrób gładkie, jednolite ciasto. Uformuj je w kulę, włóż do miski, przykryj folią, aby nie wyschło i odstaw w ciepłe miejsce do czasu, aż podwoi swoją objętość. Na małym ogniu w rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i smaż przez dwie minuty.
Mieszając wlej mleko, wsyp przyprawy i gotuj jeszcze przez kilka minut. Odstaw sos do przestygnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, wyrób je jeszcze raz i uformuj na kształt placka. Rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj sosem beszamelowym. Ułóż plastry camemberta i cukinii.
Piecz w temp 250 oC przez 10 minut. Posyp miętą.Źródło: Na żywo