Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z cukinią"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10600
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9012
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1325
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10600
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9012
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1325
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sól, cukier, suszony tymianek i drożdże. Wlej wodę i wyrób gładkie, jednolite ciasto. Uformuj je w kulę, włóż do miski, przykryj folią, aby nie wyschło i odstaw w ciepłe miejsce do czasu, aż podwoi swoją objętość. Na małym ogniu w rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i smaż przez dwie minuty.
Mieszając wlej mleko, wsyp przyprawy i gotuj jeszcze przez kilka minut. Odstaw sos do przestygnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, wyrób je jeszcze raz i uformuj na kształt placka. Rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj sosem beszamelowym. Ułóż plastry camemberta i cukinii.
Piecz w temp 250 oC przez 10 minut. Posyp miętą.Źródło: Na żywo