Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z cukinią"
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5752
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6909
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 252
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5752
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6909
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 252
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sól, cukier, suszony tymianek i drożdże. Wlej wodę i wyrób gładkie, jednolite ciasto. Uformuj je w kulę, włóż do miski, przykryj folią, aby nie wyschło i odstaw w ciepłe miejsce do czasu, aż podwoi swoją objętość. Na małym ogniu w rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i smaż przez dwie minuty.
Mieszając wlej mleko, wsyp przyprawy i gotuj jeszcze przez kilka minut. Odstaw sos do przestygnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, wyrób je jeszcze raz i uformuj na kształt placka. Rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj sosem beszamelowym. Ułóż plastry camemberta i cukinii.
Piecz w temp 250 oC przez 10 minut. Posyp miętą.Źródło: Na żywo