Sprawdzony przepis na "Pizza ze szparagami"
Pizza ze szparagami
Składniki
- 3 dag drożdży
- szklanka letniej wody
- łyżka oleju
- 2 szklanki mąki
- sól. Sos: 150 ml śmietany
- 20 dag sera gouda
- ząbek czosnku
- oregano
- cebula
- olej
- sól
- pieprz. Dodatki: pęczek zielonych szparagów
- 30 dag pomidorków
- 15 dag suszonych pomidorów
- 15 dag sera gouda
- 2 garście szpinaku
- 2 łyżki oleju
Składniki
- 3 dag drożdży
- szklanka letniej wody
- łyżka oleju
- 2 szklanki mąki
- sól. Sos: 150 ml śmietany
- 20 dag sera gouda
- ząbek czosnku
- oregano
- cebula
- olej
- sól
- pieprz. Dodatki: pęczek zielonych szparagów
- 30 dag pomidorków
- 15 dag suszonych pomidorów
- 15 dag sera gouda
- 2 garście szpinaku
- 2 łyżki oleju
Etapy przygotowania
Zagnieć ciasto. Cebulę podsmaż, dodaj śmietanę, ser, przeciśnięty czosnek i przyprawy, smaż. Szparagi umyj, odkrój końcówki, gotuj 5 minut.
Ciasto ułóż na blasze, posmaruj sosem, ułóż dodatki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Dobry Tydzień
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 141
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 827
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 86
Ostatnio komentowane przepisy
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 141
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 827
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 86
Składniki
- 3 dag drożdży
- szklanka letniej wody
- łyżka oleju
- 2 szklanki mąki
- sól. Sos: 150 ml śmietany
- 20 dag sera gouda
- ząbek czosnku
- oregano
- cebula
- olej
- sól
- pieprz. Dodatki: pęczek zielonych szparagów
- 30 dag pomidorków
- 15 dag suszonych pomidorów
- 15 dag sera gouda
- 2 garście szpinaku
- 2 łyżki oleju
Zagnieć ciasto. Cebulę podsmaż, dodaj śmietanę, ser, przeciśnięty czosnek i przyprawy, smaż. Szparagi umyj, odkrój końcówki, gotuj 5 minut.
Ciasto ułóż na blasze, posmaruj sosem, ułóż dodatki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Dobry Tydzień