Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza ze szpinakiem i jajkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Obierz cebulę i czosnek. Drobno pokrój i następnie podsmaż na oliwie. Zalej śmietaną i odparuj połowę sosu. Odciśnij nadmiar płynu z rozmrożonego szpinaku. Przełóż do sosu śmietanowego, podduś. Dopraw solą, pieprzem i odstaw.
Posmaruj rozmrożony podkład do pizzy przecierem pomidorowym, następnie nałóż na niego warstwę szpinaku.
Zrób cztery wgłębienia w szpinaku, do każdego wbij jajko. Posyp serem. Piecz pizzę w piekarniku nagrzanym do 190°C, dopóki jajka nie zetną się, a podkład nie podpiecze się na złoty kolor.Źródło: TV14