Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza ze szpinakiem i jajkami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Obierz cebulę i czosnek. Drobno pokrój i następnie podsmaż na oliwie. Zalej śmietaną i odparuj połowę sosu. Odciśnij nadmiar płynu z rozmrożonego szpinaku. Przełóż do sosu śmietanowego, podduś. Dopraw solą, pieprzem i odstaw.
Posmaruj rozmrożony podkład do pizzy przecierem pomidorowym, następnie nałóż na niego warstwę szpinaku.
Zrób cztery wgłębienia w szpinaku, do każdego wbij jajko. Posyp serem. Piecz pizzę w piekarniku nagrzanym do 190°C, dopóki jajka nie zetną się, a podkład nie podpiecze się na złoty kolor.Źródło: TV14