Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetna alternatywa dla pizzy, ale bardziej wykwintna
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 155
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 197
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 155
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 197
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
Do przesianej i osolonej mąki dodać ciepłe, miękkie masło i wyrobić, jak na kruche ciasto. Dodać 1 jajko, szybko zagnieść, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą. Wstawić do lodówki na min. 1/2 godz.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać pokrojony w kostkę boczek lub kiełbasę i podsmażyć. Pozostawić do wystudzenia. W misce rozkłócić 4 jaja ze śmietaną, dodać pokrojony szczypiorek i natkę pietruszki, na koniec wymieszać z wystudzonym boczkiem lub kiełbasą.
Schłodzone ciasto rozwałkować (najlepiej między dwoma kawałkami folii spożywczej) do wielkości formy do tarty o średnicy 30 cm. Formę wykleić ciastem, a następnie bardzo gęsto nakłuć je widelcem. Na cieście położyć kawałek papieru do pieczenia i obciążyć je surową fasolą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C na 20 min. Po wyjęciu z piekarnika, zdjąć fasolę i papier, a na ciasto wylać masę jajeczno-mięsną. Ponownie wstawić do piekarnika na 25 min. Zapiec. Pyszne na ciepło i na zimno.