Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek ze śmietaną i cebulą"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy
Ciasto: drożdże rozrób z cukrem i pół szklanki ciepłej wody. Odstaw do wyrośnięcia. Łyżkę soli rozpuść w 50 ml ciepłej wody. Mąkę wymieszaj z kilkoma łyżkami wody. Dodaj drożdże, wodę z solą, wyrabiaj 3-5 min. Wlej oliwę, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na 3 części, rozwałkuj. Ułóż na blasze, ponakłuwaj, posyp solą i rozmarynem.
Cebulę pokrój, posyp brązowym cukrem, podsmaż na oleju. Ułóż na cieście. Piecz 15 min w 200°C.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie