Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek ze śmietaną i cebulą"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy
Ciasto: drożdże rozrób z cukrem i pół szklanki ciepłej wody. Odstaw do wyrośnięcia. Łyżkę soli rozpuść w 50 ml ciepłej wody. Mąkę wymieszaj z kilkoma łyżkami wody. Dodaj drożdże, wodę z solą, wyrabiaj 3-5 min. Wlej oliwę, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na 3 części, rozwałkuj. Ułóż na blasze, ponakłuwaj, posyp solą i rozmarynem.
Cebulę pokrój, posyp brązowym cukrem, podsmaż na oleju. Ułóż na cieście. Piecz 15 min w 200°C.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie