Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek ze śmietaną i cebulą"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4502
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4502
Składniki
Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy
Ciasto: drożdże rozrób z cukrem i pół szklanki ciepłej wody. Odstaw do wyrośnięcia. Łyżkę soli rozpuść w 50 ml ciepłej wody. Mąkę wymieszaj z kilkoma łyżkami wody. Dodaj drożdże, wodę z solą, wyrabiaj 3-5 min. Wlej oliwę, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na 3 części, rozwałkuj. Ułóż na blasze, ponakłuwaj, posyp solą i rozmarynem.
Cebulę pokrój, posyp brązowym cukrem, podsmaż na oleju. Ułóż na cieście. Piecz 15 min w 200°C.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie