Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć bardzo czasochłonne, przepyszne... dlatego warto!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23912
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, obsypać mąką, smażyć na rozgrzanej oliwie. Gdy mięso zacznie się podpiekać - podlać wodą, doprawić solą i pieprzem. Po odparowaniu wody mięso przełożyć do garnka, zalać wcześniej przygotowanym rosołem (ok. 1 litr), gotować na małym ogniu.
Na patelnię, na której było smażone mięso, wrzucić pokrojone na ćwiartki pieczarki, podlać odrobiną wody, gotować chwilę. Po odparowaniu wody dodać pokrojone w kostkę ogórki, paprykę i cebule oraz drobno posiekany czosnek. Smażyć kilka minut, następnie przełożyć do garnka z mięsem. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Gotować na małym ogniu ok. 30 min., tak aby mięso było miękkie.
W czasie gotowaniu gulaszu przygotować placki ziemniaczane. Ziemniaki zetrzeć na większych oczkach tarki, cebulę drobno posiekać. Wbić dwa jajka, dodać mąkę i sól. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanej oliwie.
Sos zaciągnąć zaklepką z mąki i wody, zagotować. Smacznego!