Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pomysł na wykorzystanie cukinii, pieczona razem z serem nabiera pysznego smaku i oryginalnego aromatu dzięki listkom mięty, na dodatek robi się je błyskawicznie :) przepis znaleziony na wyrwanej kartce z jakiegoś starego numeru gazety Tina
Lekki wegetariański placek z cukinii.
Odsłon: 3688
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 8553
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 443
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 443
Składniki
cukinię umyć, odciąć końce i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. posolić i odstawić na 10 minut żeby puściła sok.
odciśnięty miąższ cukinii wymieszać z startym żółtym serem, bułką tartą, miętą, i jajkiem, doprawić pieprzem.
w oryginalnym przepisie smaży się niewielkie placuszki na oleju. Dla mnie było to zbyt tłuste więc rozgrzałam piekarnik do 180 stopni i wyłożyłam ciasto cukiniowe na blasze w piekarniku. Ustawiłam termoobieg ( pieczenie góra dół) i piekłam przez 15 minut do uzyskania złotego koloru i chrupiących brzegów. Blaszkę nasmarowałam oliwą.
Placuszki najlepiej smakują z sałatka z pomidorków : 3 pomidory i 1 małą cebulę pokroić i wymieszać, doprawić łyżką oliwy i octu utartymi z solą i pieprzem. Kiedy wszystko jest już na talerzach do pełni smaku wystarczy jeszcze tylko łyżka gęstego jogurtu naturalnego.
smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Dania główne
Czas grillowania.
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Bitki z karczku, ziemniaki i korniszony.
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 17
Czas grillowania.
Słoneczna pogoda, ciepłe dni, sprzyjają spędzaniu wolnego czasu na świeżym po...
Odsłon: 50